Flytta in

Välkommen

Grattis till din nya lägenhet. Vi hoppas att du ska trivas hos oss.
Härligt med ett nytt hem! Det är mycket att tänka på i samband med en flytt. Här har vi samlat all praktisk info du som nyinflyttad kan tänkas behöva, och lite info om hur det fungerar hos oss på Kungsporten.
När du har flyttat in ser vi till att du får ditt namn på dörren och på hyresgästlistan i husets entré. Det är den eller de personer som står på hyresavtalet som kommer på listan.
Tillträde till din nya lägenhet sker kl 13:00 första vardagen i månaden (som kontraktet börjar gälla).

Besiktning
Besiktning sker innan Ni får tillträde till lägenheten. Om ni upptäcker brister i lägenheten som inte finns med på protokollet är det viktigt att Ni hör av Er till oss direkt så att vi kan avhjälpa felet.
Ni har åtta dagar på Er att skriftligen påpeka eventuella fel och brister i Er lägenhet.

Garage
Kungsporten har ett antal parkeringsplatser för uthyrning.
Kontakta Kungsporten för att se tillgänglighet och kö.

Gör en flyttanmälan
Det måste du göra enligt lag, på Skatteverket/flytta. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Eftersändning av post kan du beställa hos Svensk adressändring.
Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré på informationstavlan eller i hyreskontrakt.

Hemförsäkring
Alla som bor hos oss på Kungsporten ska ha en hemförsäkring, det är ett krav i hyresavtalet. En hemförsäkring är en stor trygghet eftersom du slipper drabbas ekonomiskt om det till exempel brinner eller blir en vattenskada i din lägenhet, eller hos någon av dina grannar. Kungsporten ersätter inte skadade saker och ordnar inte tillfälligt boende om det inte går att bo i lägenheten efter till exempel en brand. Det är du som ansvarar för att försäkra ditt hem och dina saker.

Lås o nycklar
När du skriver avtal med oss får du information om när kan hämta dina nycklar.
Du kan tidigast hämta nycklarna efter klockan 13:00 på inflyttningsdagen. Om tillträdesdagen infaller på en lördag, söndag, annan helgdag hämtar du istället ut nycklarna nästa vardag eller efter överenskommelse med Kungsporten.
Läs mera här.

Teckna elavtal
Du behöver teckna ett nytt elavtal och avsluta ditt gamla, när du flyttar.  Kontakta först Mälarenergi för att teckna ett elnätsavtal.
Det gör att du får el hem till din nya lägenhet. Därefter tecknar du ett elhandelsavtal. Det kan du också göra med Mälarenergi, men du kan även kontakta valfri elleverantör.
Inget elavtal? Då riskerar du en avgift
Har du inget eget elavtal? Då måste du betala elavgiften samt en administrativ avgift till oss tills du har skaffat ett eget avtal med en elleverantör. Avgiften kommer att faktureras dig. Du måste under hela kontraktstiden ha ett elavtal och du får inte avsluta det innan kontraktstiden har löpt ut, även om om du väljer att flytta ut innan dess.

Trivas hemma
Att du ska trivas i din lägenhet och i området är jätteviktigt för oss.
Det är ju för er kunder vi finns till! Vi har service för mycket och en del ansvarar du själv för.
När du hyr lägenhet av oss är du ansvarig för att ta hand om den och vårda den. Stopp i handfatet, frostig frys eller trasig lampa behöver du inte vänta på oss för att få fixat, det fixar du enkelt själv.