Ansvar o Trivsel

Att bo i flerfamiljshus innebär många möjligheter till gemenskap och trivsel.

Det är hyreslagen som bestämmer vad som gäller för boende i hyreslägenhet. Enligt lagen ska du som bor i hyresrätt se till att grannar inte störs samt bevara “sundhet, ordning och gott skick i fastigheten”. Det gäller alla som bor där och även gäster eller andra som vistas i lägenheten.

 

Ta hänsyn till dina grannar
Att bo i en flerfamiljsfastighet innebär att Ni tar hänsyn till Era grannar. Detta gäller såväl att se till att Ni inte stör men också att Ni ibland måste acceptera att Ni hör era grannar.
Blir Ni störda tycker vi att det är bra om Ni börjar med att prata med Er granne.
Ni kan även kontakta oss för att ta denna diskussion om Ni inte vill göra det själv.
Om Ni stör Era grannar vid upprepade tillfällen och inte vidtar rättelse riskerar Ni att bli uppsagd ifrån Ert kontrakt.

Gemensamma utrymmen
För säkerheten, trivseln och städpersonalens skull är det inte tillåtet att ställa saker i trapphuset eller utanför dörren. Det får inte inte stå saker i vägen, som till exempel barnvagnar, möbler, tidningar, kartonger, skohyllor, dörrmattor, blommor, skyltar och dörrkransar.
Om det börjar brinna måste alla kunna ta sig ut snabbt.

Anmäl gärna fel i gemensamma utrymmen, som till exempel föremål som står i vägen eller trasig belysning i trapphus, till vår felanmälan.